Språkkaféer, tur- og aktivitetsgrupper, utlån av sport- og fritidsutstyr

Hvor kan jeg gå på språkkafé?

 

Digitale tilbud

Deichman Stovner 

Deichman Stovner har to digitale tilbud. Vi inviterer derfor alle deltakere, nye og gamle, til å bli med på Digital språkkafé på Zoom. Hva er Zoom? Zoom er en tjeneste vi kan bruke for å ha videomøter!  Alt du trenger er en datamaskin med kamera eller en smarttelefon og høretelefoner. Se lenke for aktuelle tilbud
Fredag 13.00-14.30 Digital språkkafe via Zoom

Annenhver onsdag 12.00-13.00 arrangeres digital språkkafe med forfatter Veronica Salinas. Neste møte er 11.november. Forfatteren vil snakke om bøker og invitere til samtale. Dette er et tilbud til deg som vil lese flere bøker på norsk.

Digital norsk for mødre onsdager 12.00-13.30. Dette er en samtalegruppe/internasjonal barselgruppe med fokus på norsk språk og utfordringer vi møter som mødre til små barn i Norge. Her kan du som gravid eller mor til små barn snakke med andre mødre og slik styrke ditt språk og kunnskap relatert til foreldrerollen.

Caritas Norge

Digitalt språkkafe hver torsdag klokken 16.30 - 17.30 på Zoom. Meld deg på her.

Røde kors' norsktrening

4 digitale økter med norsktrening i uka:
Mandag 17.00 - 18.00
Tirsdag 12.00 - 13.00 og 17.00 - 18.00
Lørdag 17.00 - 18.00
Du må ha en telefon/nettbrett/PC med kamera og mikrofon. Norsktreningen skjer på den digitale plattformen Zoom. Lenke til zoom: bit.ly/dntvon

Språkkafeer på Deichman bibliotek:

Mange deltagere har savnet språkkaféer i vår, og nå i høst skal det åpne så smått opp på flere av Deichmans filialer. Det er begrenset antall plasser, og krever påmelding og registrering på grunn av smittesporing. Husk avstand og god hygiene. Ta med egen penn.

Deichman Bjerke

Deichman Bjerke arrangerer språkkafé onsdager fra 16.00 -18.00. Maks 20 deltakere. Det er lurt å være tidlig ute.
Ønsker du å delta som frivillig må du gjerne komme for å se hvordan de jobber. 

Deichman Bøler

Deichman Bøler arrangerer språkkafé hver tirsdag kl. 17.00 til 18.30. Påmelding til Karianne.edvardsen@deichman.no

Deichman Holmlia

Deichman Holmlia arrangerer språkkafé onsdager kl. 12.00 til 14.00. Det deles ut billetter fra 11.30, og det er førstemann til mølla.

Deichman Oppsal

Deichman Oppsal arrangerer språkkafé hver onsdag kl. 17.15 til 18.45, i samarbeid med Oppsal frivillighetssentral. Påmelding til natalia.taranenko@deichman.no.

Deichman Tøyen

Onsdager 17.00-19.00 er det språkkafé i underetasjen på Deichman Tøyen. Det er mulig å hente ut billetter fra kl 12. Billettene fungerer som reservasjon.

 

Norsk for mødre (gravid eller med små barn)

Deichman Romsås

Deichman Romsås tirsdager 12.00-13.30
Dette er en samtalegruppe/internasjonal barselgruppe med fokus på norsk språk og utfordringer vi møter som mødre til små barn i Oslo. Her kan du som gravid eller mor til små barn snakke med andre mødre og slik styrke ditt språk og kunnskap relatert til foreldrerollen.

 

Språkkafe med aktiviteter:

HEI på Kafé Saba på Grønland

Kafé Saba arrangerer språkkafé "Hei på kafé Saba" hver tirsdag kl. 17.00. Aktiviteter kan være tur, piknik i park, brettspill eller annet, eller sitte sammen og drikke kaffe. For alle som vil lære norsk og møte nye mennesker. Drop in uten påmelding. Adresse Hollendergt 10.

Kia i Tullins gate

KIA arrangerer språkkafé i Tullins gate hver tirsdag kl. 19.00. 

Norsk Start Oslo (knyttet til Akademisk Dugnad)

Tirsdager 17.00-18.30 på OsloMet i Studenthallen på Studenthuset i bygg P52 er det språkkafe. Adresse Pilestredet 52. Oppgavehefter for A1-B2-nivå hver uke. Også muligheter for engelsktrening.
Onsdager 17.00 - 18:30 er det sportsaktiviteter på OsloMet i bygg P50.
Følg Norsk Start på Facebook for informasjon om arrangement som dukker opp i løpet av året (som quiz og bålkveld). De har også en egen nettside.

Oslo Sanitetsforening på Smestad

Oslo Sanitetsforening har språkkafé for kvinner og menn hver tirsdag fra kl. 19.00 til 21.00.

Oslo sanitetsforening arrangerer språkkafé for kvinner hver onsdag fra kl. 17.00 til 19.00.

Røde Kors Flyktningfotball

Flyktningfeltet i Oslo Røde Kors ønsker nye (og tidligere) deltagere velkommen til inkluderende fotballtreninger, hver lørdag fra kl. 12-14 på Tøyen Arena (flerbrukshallen på Tøyen). Send en e-post til trond.sivertsen@redcross.no om du ønsker å bli med. I vintersesongen (oktober til og med april) samles gruppa innendørs. Tøyen Arena låner ut innesko gratis til de som trenger. Ellers har de alt av utstyr (fotball, kjegler til øvelser osv). De har en aktivitetsleder som legger opp til treninger som passer for alle uavhengig av ferdighetsnivå. Aktivitetslederen passer også på at smittevernregler etterfølges. Alle kvinner og menn over 18 år som ønsker å delta på et godt mosjonstilbud er velkommen til å delta.

Røde Kors Stella kvinnesenter

Røde Kors Stella kvinnesenter i Christian Kroghsgt 2 på Grønland har åpent hver dag fra 11.00 - 17.00 med ulike drop-in aktiviteter. Hva betyr drop-inn-aktiviteter? Det betyr at du ikke trenger å melde deg på/registrere deg før du kommer. Du kommer bare de gangene som passer for deg!
Mandag fra 12.00 - 14.00: Strikk og snakk
Tirsdag fra 12.00 - 14.00: Datahjelp💻
Onsdag fra 15.00 - 17.00: Datahjelp💻
Torsdag fra 16.00 -1 7.00: engelsk samtalegruppe
Hver dag 12.00 og kl.15 er det norsk samtalegruppe 
Stella har også flere kurs med digital påmelding.
Få mer informasjon på nettsiden deres: https://www.facebook.com/stellakvinnesenteroslo/

Sagene frivillighetssentral

Solidaritetsungdommen (Norsk folkehjelp)  arrangerer språkkafé annenhver søndag på Sagene frivillighetssentral.

 

Ut på tur?

Den Norske Turistforening (DNT)

Siste søndag hver måned arrangeres internasjonale søndagsturer. Turene går på stier og grusveier til ulike steder i skogen eller sjøen i Oslo-området. Noen ganger går turene innom et serveringssted/kafé der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, og noen ganger spiser de medbragt mat og drikke ute, og fyrer kanskje et bål. Turene varer 3-4 timer og går til fots hele året (ikke ski). Når det er glatt anbefaler de brodder, piggsko og/eller staver. Alle betaler selv for transport. Gratis deltakelse og åpent for alle. Noen av turene passer for familier, mens andre er kun for voksne. En oversikt over høstens internasjonale turer finner du her.

Røde kors

Turgruppa i flyktningfeltet i Oslo Røde Kors arrangerer turgruppe hver. 2 søndag fra kl. 12.00–14.00 (15.00). Bli kjent med byen vår og få praktisert litt norsk i flotte omgivelser. Neste tur er søndag 15. november. Planlagte turer videre er søndag 29/11 og søndag 13/12. (flere datoer kommer). Turene passer for alle og for barnefamilier. Smittevern: 1-meters regelen praktiseres på tur. Det anbefales å bruk munnbind på kollektivtrafikken. Møt opp ved fontenen rett utenfor t-bane utgangen på Nasjonalteatret litt før kl. 12. Herfra går turen til forskjellige planlagte destinasjoner i Oslo og omegn, både byvandringer og turer i skog og mark. Påmelding: klikk på linken som legger deg til turgruppas WhatsApp gruppe https://chat.whatsapp.com/G44vBxgLGVh9w6O59DQJlh Her gir de mer informasjon om turene og besvarer spørsmål. Deres kontaktperson for aktiviteten er David Aas Correia (frivillig aktivitetsleder i Oslo Røde Kors). E-post: david.aas.correia@gmail.com Mobil: 417 61 215

 

Utlån av sport- og fritidsutstyr

BUA Sagene tilbyr gratis utlån av sport- og fritidsutstyr. 

 

Vil du lese mer om språkkafé?

Her kan du lese mer på khrono.no

 

Arrangerer din forening språkkafé?

Hvis du driver eller kjenner til en forening som driver språkkafé, kan du sende en epost om tilbudet så kan vi legge ut informasjon her.

Kontakt webredaktør Mona Strand Blakaj