Frivillighetsuka

Frivillighetsuka

25 organisasjoner holdt stands og presentasjoner for skolens elever. Det var satt av en hel uke til arrangementet, da det skulle foregå aktiviteter i alle skolens tre bygg, mange organisasjoner deltok flere dager. 

Tirsdag 04.02 startet frivillighetsuka i Dynekilgata 10. Her var det presentasjoner i skolens aula, og det var fullt i salen som rommer 200 tilhørere. De samme presentasjonene gikk over flere runder, så flere klasser fikk delta. Deretter var det stands, hvor deltakerne kunne gå rundt sammen med klassen eller på egen hånd. 

Onsdag 05.02 var det arrangement i Osterhausgata 22. Her ble det arrangert presentasjoner i to runder, og deretter stands. På slutten av dagen var organisasjoner invitert til å holde workshop/presentasjoner eller praktiske øvelser med en mindre gruppe deltakere. Deltakerne kunne velge aktivitet etter egen interesse. Organisasjoner som holdt workshop var Diabetesforbundet, Internasjonal helse- og sosialgruppe (OXLO), Norsk basketforbund, Oslo Sanitetsforening, Tverrkulturell helseinfo og Kirkens bymisjon. 

Torsdag 06.02 var det arrangement i Trondheimsveien 2 med presentasjoner i skolens kantine, og deretter stands, hvor deltakerne kunne høre mer om organisasjonenes arbeid.

Fredag 07.02 holdt Norsk musikkorpsforbund et eget undervisningsopplegg om foreldreinvolvering for deltakere i introduksjonsordningen i Trondheimsveien 2. Dette var en morsom økt med rytmer, dans og moro. Elevene lærte mye om foreldreinvolvering i barnas aktiviteter generelt, og om musikkorps spesielt.
På ettermiddagen 07.02 hadde Syrian Student Association et foredrag i aulaen i Dynekilgata 10. Der delte ulike studenter sine erfaringer med veien mot universitet/høyskole, videregående og yrkesutdanning, samt hvordan det er å være student. Dette arrangementet ble også streamet. Det var inspirerende og lærerikt for alle som ønsker å ta videre utdanning i Norge. 

Følgende organisasjoner deltok under frivillighetsuka:
Caritas ressursenter, Kirkens bymisjon, Norsk folkehjelp OASEN, Jussbuss, JURK, MiR (multikulturelt initiativ og ressursnettverk), LIN (likestilling, inkludering, nettverk), Kafe Saba, Tverrkulturell helseinfo, Helseforum for kvinner, Diabetesforbundet, Aktivitetshuset K1 Tøyen, Sammen om en jobb, Kompletterende utdanning ved Oslo MET, SPACE, Syrian Student Association, Norsk start Oslo, Skillfugees, Norsk musikkorpsforbund, Mela-festivalen, Oslo Sanitetsforening, Internasjonal helse-og sosialgruppe fra OXLO, DNT (Den norske turistforening) Norsk basketballforbund, Vålerenga fotball.

Tusen takk til alle organisasjonene som deltok! Dette var en lærerik og inspirerende uke for skolens elever!