Hovedseksjon

Intelligent assessment & evaluation

Intelligent assessment & evaluation

I løpet av fem dager fikk vi fokusere på vurderingspraksis gjennom praktiske øvelser, presentasjoner av fagstoff, diskusjon og refleksjoner som gav oss grunnlag for å utarbeide forslag til hvordan vi kan videreutvikle vår vurderingspraksis her på Rosenhof.

I Roma møtte vi en engasjert og dyktig kursholder, Christine Contrada, som tilpasset opplegget til at vi var en gruppe skoleledere som jobber overordnet med vurdering. Hun drog oss tilbake til det grunnleggende som Blooms taksonomi klasseromsaktiviteter som relaterer til de forskjellige nivåene, og forskjellene mellom vurdering og evaluering. I løpet av kurset vekslet vi mellom å gå inn på konkrete metoder og øvelser for vurdering, hva som er lurt å tenke på når vi utarbeider kriterier for måloppnåelse og kjennetegn på læring hos deltakere/elever og hvordan vi som ledere bør lede vurderingsarbeidet. Til tross for at mye var kjent fra før, var det nyttig å hente litt rustent fagstoff frem mens vi utarbeidet forslag til plan for å jobbe med vurdering på tvers av avdelinger her på Rosenhof.

Kurset inkluderte også en lærerik byvandring som tok oss gjennom Roma fra Colosseum til Pantheon, med stopp på større og mindre steder som har hatt betydning for utviklingen av byen.

Vi hadde en skikkelig lærerik uke sammen i Roma hvor vi i tillegg til en faglig oppdatering ble bedre kjent med hverandre. Det var en uvant luksus å kunne fokusere på et tema over så mange dager, og ikke minst "leve" i Roma en hel uke, og vi anbefaler flere å bruke denne muligheten.