Slik søker du

Førstegangsregistrering til norskkurs

Du bestiller time for å søke norskkurs på denne nettsiden. Bruk nettleseren Chrome. På grunn av Covid-19 er Servicesenteret stengt for alle som ikke har fått en avtale om å komme dit. Etter at du har bestilt timen får du en bekreftelse på sms. En konsulent fra Servicesenteret ringer deg når du har timeavtale. Inntakssamtalen foregår på WhatsApp. Noen får avtaler om å komme til tester eller prøver på Servicesenteret, dette blir gjennomført etter reglene for smittevern. 

Deltagere som allerede har tatt et kurs i Oslo Voksenopplæring:
Deltagere som allerede har tatt et kurs ved Oslo VO Rosenhof, Helsfyr eller Skullerud kan sende e-post til postmottak@ude.oslo.kommune.no (merk emnefelt med Oslo VO Rosenhof) eller ringe telefon 22 38 77 00 (tast 1 for spor 1, 2 og 3). 

Registrering til Bergenstestkurs skolens lokaler:
For å få plass på Bergenstestkurs i skolens lokaler krever Rosenhof bestått opptaksprøve som tas i skolens lokaler, i tillegg til vanlig registrering til norskkurs. Du kan møte på opptaksprøven før du er registrert i Oslo VO.

Registrering til nett-kurs:
For å få plass på Bergenstestkurs på nett kreves det en bestått opptaksprøve på nett. Påmeldingen til Bergenstestkurs på nett foregår kun på skolens nettsider, ikke på Oslo VO Servicesenter.

Beskrivelse av førstegangsregistrering på Servicesenteret

Oppmøte

På grunn av Covid-19 er Servicesenteret stengt for alle som ikke har fått en avtale om å komme dit. Noen får avtaler om å komme til tester eller prøver på Servicesenteret, dette blir gjennomført etter reglene for smittevern. Servicesenteret  ligger i Karoline Kristiansens vei 8, på Fyrstikktorget på Helsfyr.

Til påmeldingen må du ta med:

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelse: pass/oppholdskort/registreringsbevis eller brev fra politiet/UDI
  • Legitimasjon med bilde
  • Dokumentasjon på DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Eventuell dokumentasjon fra tidligere norskkurs eller norskprøve
  • Hvis du nettopp har flyttet til Oslo tar du med bostedsattest fra folkeregisteret.


Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrister. Det starter nye kurs 5-6 ganger i året. Du må søke i god tid før den kursstarten du ønsker.

Hva skjer når du søker norskkurs?

  • Se informasjon om hvordan du søker norskkurs til venstre på denne nettsiden.
  • Du blir registrert som søker og  har en inntakssamtale.
  • De fleste tar også en norsktest, som hjelper voksenopplæringen å finne riktig kurs for deg. Dette kan ta 1–2,5 timer.