Hovedseksjon

Erasmus+ samarbeid med CPIA2 Serrmanna

En gruppe mennesker som poserer for et bilde i snøen

I oktober reiste de samme lærerne fra grunnskolen/FVO til Sardinia på jobbskygging. Vi brukte også mye tid på å planlegge høydepunktet av dette samarbeidet, nemlig deltakerutveksling.

Da vi kom hjem startet prosessen med å finne deltakere som skulle bli med i prosjektet. Det var stor interesse blant deltakerne, og etter en intervjurunde ble det valgt ut ti stykker. Disse ti deltakerne hadde flere workshops sammen med to lærere for å forberede seg til besøket fra Sardinia.

I uke 10 kom syv deltakere og tre ansatte fra Sardinia på besøk til Rosenhof voksenopplæring. Oslo viste seg fra sin beste side med strålende sol under hele oppholdet. Dagene var tettpakket med et spennende program hvor medborgerskap og demokrati var tema. Deltakerne startet dagene med gruppearbeid i klassene. På forhånd var vi spente på hvordan samarbeidet skulle gå med tanke på språk. Heldigvis gikk det over all forventning, det ble kommunisert både på norsk, engelsk, italiensk, arabisk og ikke minst kroppsspråk. Det ble mye latter, nye vennskap, og læring.

I tillegg til alt som skjedde i klasserommet var vi også på besøk på Munchmuseet og på Nobel Fredssenter. Vi var også så heldige å få bli med på skidag i regi av Oslo og Omland Friluftsråd. Det var en morsom opplevelse for både deltakere og ansatte som aldri hadde hatt ski på beina tidligere. Uka ble avsluttet med et norsk/italiensk måltid på skolen hvor deltakerne hadde lagd maten. I april skal ti deltakere fra Rosenhof reise på utveksling til Sardinia. Det blir veldig spennende, og vi gleder oss til det.