Hovedseksjon

Deltakere fra Rosenhof på Erasmus+ mobilitet til Sardinia

En gruppe mennesker som poserer for et bilde, utsikt til havet

Skolen vi besøkte, hadde vært på besøk hos oss i mars, så det ble et veldig hyggelig gjensyn med både ansatte og deltakere. CPIA 2 Serramanna tilbyr italiensk kurs for innvandrere, i tillegg til grunnskole og videregående utdanning. Skolen har avdelinger i 15 forskjellige landsbyer, og vi fikk besøke to av disse skolene.

Vi hadde fire fantastiske dager der. Italienerne hadde forberedt seg godt til besøket, og vi hadde fullt program fra morgen til kveld. Temaet for uken var demokrati og medborgerskap. Deltakerne jobbet med gruppearbeid innenfor disse temaene. Selv om deltakerne ikke hadde noe felles språk å støtte seg på, ble oppgavene løst på en god måte ved hjelp av en blanding av italiensk, engelsk, norsk og arabisk, samt kroppsspråk, godt humør, engasjement, humor og respekt for hverandre.

Vi fikk også muligheten til å se mer av øya. Vi var på en omvisning i Cagliari og på busstur til Tharros.

Den siste dagen hadde italienerne invitert til en storslagen fest på et samfunnshus. Hele lokalsamfunnet involverte seg, og de disket opp med deilig hjemmelaget mat. Det var også levende musikk og dans. Dette ble en skikkelig god avslutning på et fantastisk opphold. Deltakerne reiste hjem med mange gode opplevelser og minner for livet.

 

Se video og les mer om prosjektet hos erasmuspluss.no