Oslo Pride 2021

Pride hjerte flagg

Pride month 2021

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Den er en årlig festival og Norges største kulturfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, hvor alle har lov til å være akkurat den de er. Festivalen varer i 10 dager og har som mål å synliggjøre skeiv kultur, med fokus på kjærlighet, frihet og livsglede. Det holdes hundrevis av ulike kulturelle og politiske arrangementer, både fysisk og digitalt.

Oslo Pride

Oslo Pride handler om samhold og solidaritet. Vi lever i et land der de fleste av oss blir akseptert for den vi er, er stolte og glade, og ikke er redde for å vise oss frem, sammenlignet med mange andre steder i verden. Men det er ingen tvil om at det ikke alltid har vært slik. Takk til uredde og beinharde aktivister i vår fortid!

Oslo VO Rosenhof og biblioteket viser solidaritet med det Oslo Pride står for, og ønsker å bidra til økt aksept og respekt, og skape rom og forståelse for et mangfoldig skolesamfunn. Klikk på OsloPride sin nettside for mer informasjon! https://www.oslopride.no/

Tekst av bibliotekar Ellen Jennings.